Stellan Gildå Foto: Sofia Kristiansen/SR
Stellan Gildå Foto: Sofia Kristiansen/SR

Chaufför på Borås Lokaltrafik inte orolig

Busschaufför: Känns lite sorgligt
1:18 min

Borås Lokaltrafik förlorar sitt kontrakt på kollektivtrafiken i Borås, men Stellan Gildå, busschaufför i Borås, är inte orolig för framtiden.

Efter en långdragen tvist kom Kammarrättens dom som säger att Borås Lokaltrafik förlorar sitt kontrakt på kollektivtrafiken i Borås.

Allt tyder nu på att Nordens största bussbolag Nobina tar över trafiken om ett år, men busschauffören Stellan Gildå är inte orolig för framtiden:

– Nobina känner jag till sen tidigare, då de hette Swebus, jag har kört för dem i fem år tidigare i Skövde så jag vet att det är ett bra bolag med stora resurser. Jag är inte orolig, det känner jag mig inte, säger Stellan Gildå.

Tror du att det kommer bli några större skillnader om Nobina tar över lokaltrafiken?

– De har ju inte bestämt någon ny terminalplats än så det vet vi ju inte än, sen kan det ju bli lite skillnader i anställningsförhållanden, men inga större skillnader. Det tror jag inte, säger Stellan Gildå.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".