Blommor Foto: Jessica Gow/TT
Foto: Jessica Gow/TT

Sålde smuggelsprit i blomsteraffär

En man i 40-års åldern åtalas misstänkt för att ha förvarat smugglad alkohol i en blomsteraffär, och i sitt hem, i Sjuhärad.

Det handlar om 71 liter sprit, närmare 90 liter vin, 190 liter öl och 44 liter blanddrycker. Mannen ska också vid flera tillfällen ha sålt alkohol i blomsteraffären och åtalas därför även för olovlig försäljning av smuggelgods. Det här hände mellan augusti och november 2014.

Ytterligare två män åtalas samtidigt, den ena för att ha köpt alkohol av mannen. Den andre äger blomsterbutiken, och har upplåtit den till 40-åringens förvaring av smuggelspriten. Även de åtalas för olovlig befattning av smuggelgods.

Enligt kammaråklagare Hedvig Lundblad uppger mannen i 40-årsåldern i förundersökningen att han köpt den smugglade spriten bland annat på Kvibergs marknad i Göteborg.

Han upptäcktes efter att polisen fått ett tips om verksamheten. Vid spaning utanför blomsterbutiken såg polisen en man komma ut med en flaska whisky i handen. Därefter gjordes den husrannsakan då man fann alkoholen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".