Det är tyst från maktens korridorer. Foto: Hanna Larsson
Det är tyst från maktens korridorer. Foto: Hanna Larsson

Tystnad från Marks kommun efter LSS-kritik

Assistansföretag: Ingen hörde av sig
1:03 min

Inte en enda politiker i Mark har hört av sig till Handen Assistans sedan de skrev och påtalade brister i LSS-handläggningen.
– Dåligt, tycker Suzanne Furborg som är VD på Handen Assistans.

Vi har tidigare berättat om att flera brev har skrivits till Marks kommuns förtroendevalda med hård kritik mot hur LSS-handläggningen sköts. Det handlar om hur man ska stödja människor med olika slags funktionshinder - men ett svar från kommunen har lyst med sin frånvaro.

– Vi har kontaktat flera personer, vi har uppvaktat kommunstyrelsens ordförande Margareta Lövgren, vi har skrivit till kommnunstyrelsen och nu sist till alla fullmäktigeledamöterna, berättar Suzanne Furborg som är VD på Handen Assistans.  

Under ett och ett halvt års tid har hon kontaktat olika delar av kommunen utan att få någon återkoppling.

– Inget mail, inget telefonsamtal, ingenting, säger Suzanne Furborg.

Hon tycker det är mycket underligt.  

P4 Sjuhärad har pratat med några fullmäktigeledamöter, bland annat Per-Olof Hermansson som också är socialnämndens ordförande. Han menar att det inte är rätt att vända sig med ett brev till fullmäktige i det här fallet. Att företaget även ska ha skrivit till socialnämnden och kommunstyrelsen har han svårt att minnas. Andra ledamöter menar att man kanske skulle ta en kontakt för att föra en dialog.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".