David Bowie. Foto: Kevin Frayer/TT
David Bowie. Foto: Kevin Frayer/TT

Johan Lindqvist om David Bowies död

Lindqvist: Han var en av de största!
0:45 min

Sångaren David Bowie är död efter att under lång tid kämpat mot cancer. Svårt att ta in menar musik- och nöjesjournalisten Johan Lindqvist. 

– Jag såg det på Facebook först, det var en lätt absurd känsla. Det kändes extra märkligt på något vis. Jag funderade på om det var fejk, ryktet har ju gått förr så det är svårt att ta in, säger Johan Lindqvist, musik- och nöjesjournalist på GP.

– Man ska alltid vara skeptisk, det har gått rykten om hans död tidigare. Han fyllde år i måndags och släppte sin sista platta nu i veckan. Jag tror att många är förvånade och chockade. 

– Han är ju en av de allra största, kanske den allra största. Under hela sin karriär har han varit en pionjär för vad pop- och rockmusik kan vara. Han har höjt musiken till ytterligare nivåer, nya dimensioner. Han rörde sig över hela skalan på alla sätt, säger Johan Lindqvist. 

– De stora ikonerna känner man lite är odödliga, då blir det mer chock över det!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".