Michaela Castellari öppnar butik i Borås centrum för tredje gången. Foto: Melissa Gustafsson/Sveriges Radio
1 av 2
Michaela Castellari öppnar butik i Borås centrum för tredje gången. Foto: Melissa Gustafsson/Sveriges Radio
Michela Castellari. Foto: Karin Ivarsson / SR.
2 av 2
Michela Castellari. Foto: Karin Ivarsson / SR.
BORÅS

Småstadsdrottningen som väljer singellivet

Michela: Kanske träffar någon när jag är 80!
2:02 min

Hon är småstadsdrottningen som lämnade Italien för Borås och Sverige. Michela Castellari har valt singellivet - och älskar det. 

– Det är det som är bäst för mig just nu i alla fall. Det finns någon i England som har myntat begreppet singel of choice, det handlar om kvinnor i 40-årsåldern som väljer singellivet som ett val, man kan göra lite som man vill, säger Michela Castellari. 

– Som singel ser och hör man väldigt mycket från folk som är i ett förhållande. De skriver att de älskar varandra på sociala medier, sen när de är på middag är de kanske otrogna!

– Jag har inte blivit bränd, det är inte det. Jag är singel och har sett så mycket. Jag kanske kan träffa någon när jag blir 80 kanske!

Vad skulle behöva för att du skulle gå in i en relation?

– Jag skulle inte vilja vara sambo i alla fall, kanske särbo. Att man träffas när man vill. Man måste kunna hitta på saker som man själv vill. Är du singel kan du ju träffa vem man vill, är man särbo får man ju komma överens, säger Michela Castellari. 

Michela Castellari är uppvuxen i Bologna i Italien och kom till Borås och Sverige som 20-åring. Hon är utbildad gymnasielärare men arbetar sedan några år tillbaks som entreprenör - hon driver klädbutik i Borås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".