Vindsbrand i Borås. Foto: Niclas Odengård / SR.
Vindsbrand i Borås. Foto: Niclas Odengård / SR.

Mordbrandsmisstänkt släpps

Den man som suttit häktad som misstänkt för mordbranden på Dammsvedjan släpptes igår, efter att han överklagat häktningsbeslutet. Han är dock fortfarande en intressant person i utredningen, det säger åklagare Robert Beckard.

Det tekniska undersökningen är fortfarande inte klar, den har blivit fördröjd på grund av saneringen av asbest på brandplatsen.
Vad som hittills pekat på mannen i 55-årsåldern har varit indicier, men vad vill åklagaren inte gå in på.

De boende i huset på branddrabbade Nämndemansgatan i Borås har fortfarande inte fått flyttat tillbaka till lägenheterna. Inflyttningen har fördröjts först på grund av sanering av vinden, då man funnit asbest på platsen. Men försenas nu ytterligare - av säkerhetsskäl - då det kan var riskfyllt att vara i huset medan man arbetar med tätning efter brandskadorna,vilket innebär att huset ska inplastas och omgärdas av ställningar, det säger Andreas Olofsson som är ordförande på bostadsrättsföreningen.
Tidigast nästa onsdag sker tillbakaflyttning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".