Bärgaren Johan Håkansson arbetar med att få bort snö från vägen. Foto: Sara Lundin/SR
1 av 2
Bärgaren Johan Håkansson Foto: Sara Lundin/SR
Bärgaren Johan Håkansson Foto: Sara Lundin/SR
2 av 2
Brägaren Johan Håkansson Foto: Sara Lundin/SR

Slitigt för bärgarna i snökaoset

Bärgaren: Jobbat sedan i går morse
1:30 min

Dagen har präglats mycket av snökaoset och många har haft svårt att komma fram i trafiken, en yrkesgrupp som fått rycka ut mycket är bärgarna.

– Jag har varit uppe sedan igår morse klockan sju, men jag har fått sova två timmar i alla fall, så det är alltid någonting, säger bärgaren Johan Håkansson.

Det har varit hektisk för bärgarna det senaste dygnen och enligt en bärgningsfirma som P4 Sjuhärad pratat med har det varit mest att göra i Borås och Bollebygdtrakten.

Bärgaren Johan Håkansson var under dagen bland annat i Sandared för att dra upp en lastbil som inte lyckades ta sig upp för en kurvig backe.

– Jag har bara varit ute på lastbilar sedan i natt, säger han.

Johan Håkansson förväntar sig att den intensiva arbetsperioden fortsätter några dagar till.

– Det är alltid mer nu när det kommer nysnö, då får man vara beredd på att det blir mycket ett tag. Det är ett par dygn framöver men sen lugnar det ned sig lite vanligtvis.

Vad tycker du om snö?

– Det beror på, med ett annat yrke hade det kanske varit lite roligare. Nä, det är alltid roligt med snö men att det ska behöva komma såhär mycket tycker jag är lite onödigt. Men man får göra det bästa av situationen, säger Johan Håkansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".