Rockborgen. Foto: Sofia Kristiansen/SR
1 av 2
Rockborgen. Foto: Sofia Kristiansen/SR
Stefan Arontzon. Foto: Sofia Kristiansen/SR
2 av 2
Stefan Arontzon. Foto: Sofia Kristiansen/SR
BORÅS

Rockborgens existens starkt hotad

Föreståndare: Svårt att veta hur vi ska klara oss
1:27 min

Kulturnämnden i Borås kan komma att skära ner anslaget till Rockborgen kraftigt. Ett beslut som kan bli slutet för den över 40 år gamla musikscenen och replokalen.

– Det är en så påtaglig nedskärning att det går knappt att ta in riktigt hur man ska klara av en sådan budgetförändring, säger Stefan Arontzon som är föreståndare för Rockborgen och fortsätter.

– Oavsett hur mycket eller hur lite verksamhet man har så kostar det att driva en kulturinstitution.

Torsdagen den 21:e januari tar kulturnämnden beslut om Rockborgens framtid. Den över 40 år gamla musikscenen och replokalen kan komma att drabbas av kraftiga nedskärningar i det årliga anslaget. Något som gör att föreståndaren Stefan Arontzon är osäker på vad som kommer att hända med kulturinstitutionen.

– Vi har känt till detta i en vecka ungefär och vi får givetvis se hur man kan driva verksamheten vidare med det lilla beloppet. Sen får vi se om vi kan hitta andra finansiärer, men det kommer att bli tufft, säger Stefan Arontzon och fortsätter.

– Rockborgens existens är starkt hotad.

Relaterat

Mer om Borås

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".