Hittegods. Foto: Melissa Gustafsson/SR
1 av 2
Hittegods. Foto: Melissa Gustafsson/SR
Lars Östlund. Foto: Melissa Gustafsson/SR
2 av 2
Lars Östlund. Foto: Melissa Gustafsson/SR
BORÅS

Antalet borttappade mobiler och kontokort ökar

1:27 min

På polisens hittegodsavdelning i Borås är lådorna fulla med kontokort, plånböcker och mobiltelefoner som saknar sina ägare. Och antalet borttappade mobiler och kontokort ökar.

– Jag tror inte att vi har blivit slarvigare, men vi har en annan form att leva. För ett antal år sedan så var det inte så vanligt med mobiltelefoner, men nu har i princip alla mellan 8 och 80 år mobil och då är det inte så konstigt att några försvinner, säger Lars Östlund som är föreståndare på polisens hittegodsavdelning.

Enligt Lars Östlund så är det främst i vissa perioder som man kan se en ökning av borttappade mobiler och kontokort. Mellan maj och september, då vi rör oss ute mer, då får polisen in mer hittegods än övriga året.

– Vi går igenom allt gods som vi får in och ser om vi kan hitta någon ägare via en handling eller liknande och då tar vi kontakt med den personen, säger Lars Östlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista