1 av 2
Taxi kör om. Bild från Daniel Zaulich´s film
2 av 2
Bild från Daniel Zaulich´s film
RIKSVÄG 40

Se taxichaufförens helgalna omkörning

4:19 min

Daniel Zaulich från Jönköping trodde knappt sina ögon när han såg taxin dra förbi lastbilarna, rapporterar P4 Jönköping.

Fast så mycket om kom han faktiskt inte, taxichauffören som tog en chansning på riksväg 40 utanför Jönköping tidigt i måndags morse. 

Chauffören låg, liksom Daniel, bakom några lastbilar i mörkret när det blev dubbelfiligt. Båda påbörjade en omkörning men kom bara förbi den första lastbilen, taxibilen fortsatte dock och försökte ta sig förbi ännu en, då den dubbelfiliga sträckan tog  slut. 

Daniel hade slagit på sin kamera som han har monterad i bilen och lyckades på film fånga hur taxin fortsätter omkörningen - på fel sida mittvajerräcket. 

Taxibilen möter flera bilar och lastbilar i hög hastighet, men lyckas mirakulöst klara sig från att krocka.

– Det är väldigt få ställen där vajerräcket är öppet så här, jag känner till vägen ganska bra och vet ungefär hur mycket man hinner på en omkörning. Taxibilen påbörjade omkörningen alldeles för sent och alldeles för sakta. Det här var nog det läskigaste jag har sett, berättar Daniel för P4 Jönköping.

Se filmen och hör Daniel berätta om händelsen i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista