Tobias Söderman med alternativa affischbilder. Foto: Sofia Kristiansen/SR
Tobias Söderman med alternativa affischbilder. Foto: Sofia Kristiansen/SR
BORÅS

Stadsteatern kontrar i affischcensuren

1:00 min

Bilden på ett kramande, äldre par blev för mycket för det sociala mediet Facebook. I ett mail till Borås stadsteater skrev Facebook att stadsteaterns annons innehöll för mycket naken hud.

– Jag trodde att det var något automatiskt system som kanske känner av antalet nakna pixlar eller liknande, säger Tobias Söderman som är pressinformatör på Borås stadsteater.

Den kontroversiella bilden i fråga är stadsteaterns Romeo och Juliet affisch, där ett äldre par ligger i sina nattlinnen och kramas. Och när stadsteatern nekades att upp bilden på valde de att kontra.

– Vi har startat en tävling där man ska göra om bilden så att den nakna huden döljs, så att vi kan publicera bilden igen, säger Tobias Söderman.

Och ni har redan fått in massa bidrag.

– Ja, en hel del faktiskt. På en är det någon som har vänt på personerna så att de ligger med ryggen mot varandra och där de har lagt till en nallebjörn som de kramar och täcket är också överdraget över hela kroppen, säger Tobias Söderman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista