HVB-hemmet i Mölndal Foto: Mikael Falk/SR
1 av 2
HVB-hemmet i Mölndal Foto: Mikael Falk/SR
Blommor och ljus utanför boendet Foto: Mikael Falk/SR
2 av 2
Blommor och ljus utanför boendet Foto: Mikael Falk/SR

Dämpad stämning i Mölndal efter knivdådet

1:36 min

Alexandra från Borås blev knivskuren till döds igår, vid HVB-hemmet i Mölndal. I Mölndal idag har boende runt omkring svårt att ta in det som hänt.

HVB-hemmet är idag avspärrat för teknisk undersökning och det är fortfarande många frågetecken om vad som hände igår när den 22-årig Alexandra från Borås höggs till döds på ett boende för ensamkommande flyktingar i Mölndal.

– Det är ju självklart hemskt! Vi visste ju inte ens att det var ett hem för flyktingar utan vi trodde det var ett vanligt lägenhetshus. En tror ju inte att det ska hända här, säger Tarja Damgård som jobbar i kiosken utanför boendet.

– Det är svårt att sätta perspektiv på det hela. Det är svårt att förstå att det händer överhuvudtaget och inte minst att det är så nära, säger Johan Haglund i Mölndal.

Frågorna många efter knivdådet. Ingen ansvarig finns att prata med när vi besöker platsen, de boende har fått flytta till andra lokaler och en 15-årig pojke är misstänkt för dådet. Enligt polistalesman Christer Fuxborg pågår teknisk undersökning hela dagen:

– Det är traditionellt polisarbete som ligger till hands idag och man kommer hålla kompletterande förhör idag med de personer som hördes under gårdagen. Ifall man har fått nya frågeställningar.

– Jag tror inte man har en klar bild om vad den bakomliggande orsaken är ännu. Men jag vet att man har lite funderingar åt något håll, men det är inget jag kan dela med mig just nu, fortsätter Christer Fuxborg.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista