Kunskapskällan. Foto: Herrljunga kommun
1 av 2
Kunskapskällan. Foto: Herrljunga kommun
Bodil Jivegard. Foto: Herrljunga kommun
2 av 2
Bodil Jivegard, bildningschef på Herrljunga kommun. Foto: Herrljunga kommun
HERRLJUNGA

Kunskapskällans dörrar låsta efter hot mot ledningen

Bildningschef: Det finns inget hot mot elever eller lärare
1:36 min

Gymnasieskolan Kunskapskällan låste i tisdags dörrarna efter att en person kommit in och riktat ett hot mot skolans ledning. 

 Det var under tisdagen som en person kom in på gymnasieskolan Kunskapskällan och verbalt hotade ledningen.

– En person, utan koppling till skolan, tog sig in och var väldigt upprörd i en enskild fråga, riktad mot skolans ledning.

– Personen uppträdde väldigt aggressivt och hotfullt och lät sig inte avisas eller tas omhand eller gå därifrån, säger Bodil Jivegård bildningschef på Herrljunga kommun. 

Det ska vara missnöjet över ett rektorsbeslut som väckt personens ilska. Det har, enligt Jivegård, inte funnits några hot alls mot elever eller lärare.

I samband med händelsen beslutade rektorn att låsa alla dörrar på skolan. Under torsdagen fortsätter skolan att vara stängd - bara huvudentrén hålls öppen, och vilka som kommer in kommer att bevakas.

Kunskapskällans rektor Maria Eriksson Svanberg ser allvarligt på hotet, men menar att det inte finns anledning till oro för elever eller lärare.

– När en person blir verbalt hotad är det alltid allvarligt, och då måste vi säkerställa att alla på skolan får en god arbetsmiljö, och det är det vi har vidtagit åtgärder för att vi ska ha.

Hur länge kommer ni att ha dörrarna låsta?

– Vi följer det här hela tiden, och kommer att öppna skolan så fort vi känner att det är okej.

Händelsen är enligt rektorn Maria Eriksson Svanberg polisanmäld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".