Rinku~ Foto: Privat
Rinku~ Foto: Privat
BORÅS

Själfylld musik med Rinku~

Rinku~: Finns både fördelar och nackdelar att vara själv
0:56 min

Johan Niesing utgör Rinku~, boråsare som spelat musik sedan våren 2007 och skrivit eget sedan sensommaren 2008.

Johan har sin syster Ida att tacka för detta, då hon var den som lärde honom spela gitarr. Utöver att hon lärt Johan grunderna är han självlärd på alla instrument han spelar, såsom bas, trummor, piano samt sång.

Till vardags jobbar han inom telefonibranschen, och har han gjort sedan januari 2015. Då han (utöver musik) tycker om att hjälpa andra är det ett jobb som passar honom ganska bra.

Det fanns en period då han spelade thrash metal tillsammans med några vänner, men utöver det skapar han all sin musik själv.

Johan har släppt ett fåtal låtar och är väldigt nöjd med hur de har utvecklats och vuxit fram till de låtar som de är idag. Om han skulle beskriva sig med tre ord, skulle det vara glad, hjälpsam och trevlig. Musiken beskriver han som lättlyssnad, bred och själfylld.

Givetvis finns det mycket som influerar honom. Utöver de människor som finns omkring honom - sambo, familj och vänner - inspireras han mycket av en del finska band. För att nämna några är det Sunrise Avenue, The Rasmus och H.I.M. Utöver dessa band är det även band som amerikanska Deepfield och Blue Stahli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".