Beyond Silence Foto: Privat
Beyond Silence Foto: Privat
BORÅS

Beyond Silence spelar rock med retrosound

Beyond Silence: Det är rock
1:09 min

Ett helt nystartat band från Borås med eget unikt och färgstarkt material och egna artistnamn. Till våren spelar de i en EP. 

Beyond Silence består av Mary (Marianne Råberus) Singer&Songwriter -  Gitarr, Zeppe (Stefan Carlsson) - Batterist, Budda (Michael Gabrielsson) - Elgitarr, Läder (Mathias Lahdenranta) - Keyboard, Stoner (Mikael Andersson) -  Bas.

Marianne började spela gitarr vid 19 års ålder. Sång och melodier blåste fram som en virvlande dans och låtar har skapats fram till idag. Hon har mest spelat bland vänner och fester. Enstaka gång på små hak, samt på talangjakten i Borås 2005.

För exakt ett år sedan trummade Zeppe igång allt och sa att han anmält oss till Blue Velvet. Han har alltid tyckt om Mariannes verk och kände att nåt måste göras nu.

I februari 2015 hoppade Budda med i tvåmannabandet, som med sin känsla färgar låtarna med sin elgitarr. Efter sommaren 2015 har de fått in Läder och hans keyboardspel. Samt Mikael Andersson nyförvärv på bas.

Medlemmarna har alla olika uppväxt och influenser, de har en salig blandning av alla årtionden. Var och en sätter sin färg i låtarna. Så därför faller de inte i nån speciell genre. Folk som hört dem har sagt "The Strokes, Shocking Blue, Stevie Nicks".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".