Kristoffer "Kringlan" Svensson
Kristoffer "Kringlan" Svensson som programledare för Sommarlov 2011. Foto: Carl-Johan Söder/SVT Bild

"Kringlan" i nytt Twitterbråk

I vår är han tillbaka med nya showen "Persona non grata", men sedan "Kringlan" på Twitter gått till attack mot Dagens Nyheter väljer en av arrangörerna att boka av den skandalomsusade komikern.

Kristoffer "Kringlan" Svenssons hatiska och hotfulla utspel mot Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg och frilansjournalisten Victor Malm i höstas fick flera av hans uppdragsgivare att handen från honom.


Boråsbördige komikern Kringlan Svensson är nu åter i blåsväder. Det är arrangören 2Lång i Göteborg att avboka komikern, skriver Göteborgs-Posten.

"K. Svenssons uttalande i dag på Twitter visar på att hans misstag inte haft den reflekterande effekt på honom som hans tidigare ursäkter har gett löfte om. Vi har därför valt att avboka hans show hos oss i vår", skriver en av 2Långs delägare i ett mejl till tidningen.

I föreställningens beskrivning står det att Kringlan "är (mycket ojämn och humörstyrd, men i sina bästa stunder) landets främsta standupkomiker".
"Persona non grata" startar i Stockholm den 22 mars. Därefter kommer showen till Växjö den 7 april och Malmö den 15 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".