Robin Mills, skådespelare. Foto: Karin Ivarsson / SR.
Robin Mills, skådespelare. Foto: Karin Ivarsson / SR.

Robin Mills i monolog om ansvar

Skådespelare: Man måste veta vad man säger
1:58 min

Just nu spelar han Skalle-Per i Ronja Rövardotter på Sagateatern i Borås. Samtidigt repar Robin Mills inför sin första monolog. 

– Har inte gjort något sådant tidigare. Det är spännande. Jag börjar läsa texten, sen är det bara att försöka sätta texten i kroppen, säger Robin Mills, skådespelare i Borås.  

Vad har du för knep? 

– Det är att man arbetar med texten en längre tid. Man måste veta vad det är man säger, sen får man sitta ner med regissören och prata och diskutera. Jag sitter och läser texten, sen diskuterar jag med Mikael som har skrivit texten, sen kör man mycket på golvet. Man testar sig fram. 

– Det finns vissa grejer att förhålla sig till, den utspelar sig i en tennishall. Jag har ju vissa ramar som jag måste hålla mig inom. 

– Det handlar om en tjänsteman som pratar fritt ur eget huvud. Det handlar om ansvar, vems ansvaret är för olika saker, säger Robin Mills.  

Monologen som Robin Mills nu repar inför heter Kulan och kommer att sättas upp i en industrilokal på Borås Fria på Bryggaregatan i Borås. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".