Chef kränkte personal på gruppboende i Mark

Det kommer ytterligare kritik mot ledarskapet inom socialförvaltningen i Marks kommun. I en ny arbetsmiljöutredning beskriver personalen på två gruppboenden hur en annan chef kränkt personalen.

Tidigare har vi kunnat berätta om hur handläggare inom handikappomsorgen slutar på grund av en chef.

Det är en i stort sett samstämmig grupp av anställda som kräver chefens avgång. I rapporten beskrivs hur personal "inte har något förtroende för sin chef men upplever också själva att detta är ömsesidigt".
Chefen ska enligt personal ha dryftat saker som hon fått veta i förtroende inför andra i personalen, till exempel orsaken till att en enskild medarbetare varit sjukskriven och vilka mediciner den anställde gått på.

Samtliga ur personalen vittnar i rapporten om hur enhetschefen fått dem att inför helgrupp berätta om hur de uppfattade en specifik kollega.
Personal vittnar också om hur chefen "har svårt att hålla isär personliga värderingar och åsikter från sin professionella chefsroll. Detta i vad man uppfattat som fördomsfulla uttalanden kopplade till tex etnicitet".

Chefen själv beskriver hur hon tidigare har haft ett orimligt uppdrag, med ansvar för många enheter och att hon saknat stöd från sin överordnade chef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista