Marks kommunhus. Foto: Hanna Larsson/SR
Marks kommunhus. Foto: Hanna Larsson/SR
MARK

Mobbning av chef vid socialförvaltningen

Fler problem på socialförvaltningen i Marks kommun gällande personalen kommer nu fram. Det är fackförbundet Vision som reagerat och anser att en chef vid socialförvaltningen utsatts för mobbning och kränkande särbehandling.

Skyddsombudet på Vision kräver i ett brev till kommunen att kommunen vidtar åtgärder så att "den systematiskt kränkande kultur som utvecklats på arbetsplatsen" stoppas.

Det var i april 2015 som Vision uppmärksammades på att en enhetschef inom socialförvaltningen inte fått de förutsättningar som behövdes för att kunna verka som chef. Personen fick sjukskrivas på grund av hög arbetsbelastning och stress.

Vision anser att enhetschefen utsattes för kränkande särbehandling och mobbning på sin arbetsplats och att hen dessutom inte fått stöd av överordnade chefer. Arbetsgivaren presenterade en handlingsplan, men den underkändes av Vision.

Vision ser också att flera andra chefer på lägre nivåer inte fått förutsättningar att verka som chefer med sjukskrivningar och arbetskonflikter som följd.
Fackförbundet vill att kommunen åtgärdar den systematiskt kränkande kultur som utvecklats på arbetsplatsen.

Senast den 19 februari vill fackförbundet ha svar från kommunen. Skyddsombudet skriver också att om man inte är nöjd med svaret kan man komma att lämna frågan vidare till Arbetsmiljöverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista