Vårgårda kommunhus. Foto: Maria Hansson/SR
Vårgårda kommunhus. Foto: Maria Hansson/SR
VÅRGÅRDA

Kommunen ordnar möte kring bostäder i Björkängen

1:24 min

Turerna kring att bygga bostäder i Björkängen i Vårgårda går vidare men trots stora protester står detaljplanerna kvar.

– Många boende runtom har markerat att de inte vill ha några bostäder alls, men inte alla. Nu har vi tagit ett beslut att fortsätta och gå vidare med planen precis som den är, säger Bengt Hilmersson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Det var i kommunstyrelsen i veckan som det beslutet togs och alla partier stod bakom det utom Sverigedemokraterna som reserverade sig. Man beslutade också att ha ett möte med allmänheten kring bygget.

– Vi kommer se till att politiker från alla partier bjuds in för att vara med och lyssna av vad som sägs, säger Bengt Hilmersson.

I det nuvarande förslaget handlar det om ett trettiotal lägenheter i hus om fem våningar. Protesterna mot planerna har varit många, omkring 400 personer har skrivit på en protestlista och ett gemensamt yttrande från både fastighetsägare och personer lämnats in.

Hur tänker du kring att ni fortsätter trots alla protester som kommit in?

Jag tror detta är ett bra område att bygga i. Jag har en känsla av att föreställningen är att man ska asfaltera precis hela området, det är absolut inte fråga om det. Det kommer bli byggande men planen har aldrig varit att vi ska bygga på hela ytan. Det kommer finnas grönområden kvar.

När det allmänna mötet kring bostäderna i Björkängen blir är i nuläget oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista