Rattstöld. Foto: Sara Lundin/SR
Så här såg det ut i en av de bilar där ratten stulits häromveckan. Foto: Sara Lundin/SR
BORÅS

Misstänkta biltjuvar greps med gods i bilen

Polisens presstalesman: De går runt med en shoppinglista
1:36 min

Vid sextiden i morse greps två män vid City Gross i Lundaskog i Borås. I männens bil hittade polisen bland annat airbags och kupévärmare, som misstänks vara stulna.

I morse greps två män, misstänkta för inbrott i bilar. Männen greps vid City Gross i Lundaskog, i Borås. I männens bil hittade polisen bland annat airbags och kupévärmare, som misstänks ha stulits från minst fyra bilar i natt i Sjömarken.

De här stölderna är bara en i raden av stölder från, framför allt från lite exklusivare bilar. Häromveckan upptäckte flera bilägare i boråsområdet att de hade haft inbrott i sina bilar, och att ratten hade stulits.

Enligt Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i Västsverige, är det dock inte säkert att nattens stölder av airbags och annat kan kopplas till rattstölderna.

– Tyvärr är de här två männen inte ensamma, de finns i en kategori som har ökat och det är nog organiserat. Det är lite som att de har en shoppinglista och plockar med sig det de behöver, säger Gustafsson.

Männen greps efter att privatpersoner slagit larm, då de sett de misstänkta männen göra inbrott i en bil.

Drabbade bilägare har även berättat att man haft besök av så kallade tavelförsäljare innan man haft inbrott i sin bil. Enligt Stefan Gustafsson skulle det inledande besöket med tavlorna kunna vara ett sätt för tjuvarna att rekognosera.

– Man måste ju veta var godset finns, man har letat efter vissa typer av bilar, säger Stefan Gustafsson och enligt honom finns indikationer på att det stulna sedan går vidare ut i Europa.

– Det påstås att det här godset förs utomlands och att man bland annat använder det till att bygga upp krockskadade bilar och kanske även stulna bilar, säger Gustafsson.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".