Mattias Josefsson och Peter Rosholm
1 av 2
Foto: Jan-Åke Thorell och Markus Alfredsson/SR

Politiker: Oseriöst svar om järnvägsbud

Kommunalråd: Jippometoder - vi har inte flyttat
1:25 min

Uttalandet om att Bollebygd är för litet och att Ulricehamn ligger fel har upprört ledningen i de båda kommunerna. Nu reagerar kommunalråden. 

Regeringens förhandlare motiverade igår i P4 Sjuhärad varför de båda orterna inte ska få någon järnvägsstation intill den kommande högshastighetsbanan.

– I samtal vi haft så har det inte framgått att Ulricehamn skulle ligga på fel ställe. Och vi har ju inte flyttat på Ulricehamn, säger Mattias Josefsson (S) kommunalråd i Ulricehamn.

Trots att miljontals kronor och mängder av tid spenderats på utredningar på hur Bollebygd och Ulricehamn skulle kunna dra nytta av och växa i samband med en ny höghastighetsbana så har vare sig Ulricehamn eller Bollebygd fått höra direkt från Sverigeförhandlarna hur de resonerat kring deras kommuner.

Via P4 Sjuhärad kunde förhandlaren HG Wessberg klargöra att Ulricehamn ligger fel och att det skulle bli en dyr omväg och att Bollebygd är för litet.

I de båda kommunerna ställer man sig också frågande till att bli uppkallade till Stockholm för att bara få beskedet att det inte blir någon station.

– Att vi är små det är ju inget som kan ha uppkommit nu. Det känns som ett jippo. Det är väldigt viktiga frågor och då känns det att man måste hantera det här mer seriöst, säger Peter Rosholm (S) kommunalråd i Bollebygd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".