Magnus Klintbäck tf vd på Sverigetaxi Borås
Magnus Klintbäck t.f. vd på Sverigetaxi Borås. Foto: Pressbild och Jenny Hellström/SR Foto: Pressbild och Jenny Hellström/SR

Sverigetaxi: Det har havererat i Borås

T.f. vd: Om två veckor ska det fungera normal igen
2:00 min

Det var när Sverigetaxi Borås i höstas flyttade beställningscentralen från Borås, till Göteborg, som problemen började med att sköta skolskjutsen för kommunikationsbarnen.  

Magnus Klintbäck är tillförordnad vd på Sverigestaxi, och han medger att de misslyckats i Borås.

– Det har havererat i Borås, det är bara att erkänna. Men vi har en dialog med kommunen och de ser förbättringar.

Det som nu är problemet är, enligt Klintbäck, att de inte har finslipat rutinerna i trafikledningen, som numera sitter i Lund.

– Det som föräldrarna har klagat på - och som vi inte lever upp till - är att vi inte återkopplar till föräldrarna när det är trafikstörningar. Men från och med den här veckan fungerar det mycket bättre.

Ja, men enligt rektorn är det fortfarande inte bra. Barnen är väldigt känsliga och behöver att taxin håller tiderna. Vad ska ni göra för att det ska bli helt problemfritt?

– Självklart ska vi få ordning på trafiken. Det är mer finslipning, den här veckan och nästa: Manuell trafikledning och få ordning på den, och vässa lokalkännedomen i Borås. Det är lösningen. 

Så om jag ringer om två veckor igen, så fungerar det som det ska?

– Ja, verksamheten ska fungera normalt inom två veckor.

Fotnot: Taxi Borås är det juridiska namnet för varumärket som numera heter Sverigetaxi Borås.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".