Mariann Tunare.
1 av 2
Mariann Tunare. Foto: Sofia Kristiansen/SR
Två höns.
2 av 2
Arkivbild. Foto: Sofia Kristiansen/SR

Höns anmälda stulna i Bollebygd

2:52 min

När hönsägaren Mariann Tunare från Petared i Bollebygd gick för att titta till hönsen i hönsgården i onsdags upptäckte hon att de var borta. Kvar låg bara tio ägg.

– Jag matade hönsen som vanligt på morgonen, sen när jag kom hem på eftermiddagen så insåg jag att maten låg kvar, säger Mariann Tunare.

Då gick Mariann och kollade i hönshuset. Där var det helt tomt.

– Jag tänkte att det var en räv eller en hök som hade varit där, men det var inga fjädrar någonstans och tio ägg låg kvar, säger Mariann Tunare.

Hade det varit en räv eller hök som varit på besök menar Mariann Tunare att äggen hade blivit uppätna, men de låg kvar i hönsens reden.

Enligt Mariann var hönsen varken dyra eller av någon speciell ras. Som mest kan de ha varit värda några hundralappar. Nu vill hon varna andra så att de blir mer observanta och börja låsa om sig.

– Det känns otäckt. Vi brukar ju inte låsa om oss vi som bor på landet, men vi får nog börja göra det nu, säger Mariann Tunare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista