Susanne Espling från Missing people med sin gula golden retriver Melody. Foto: Olivia Ochoa/SR.
Susanne Espling får ibland hjälp av sin hund Melody när de är ute och gör sökningar. Foto: Olivia Ochoa/SR.
Borås

Susanne vill hitta de som försvunnit

2:10 min

Hon drivs av viljan att hjälpa till med att hitta personer som försvunnit. Sedan hennes första sök har Susanne Espling varit engagerad i Missing People. 

Det är viljan att hjälpa anhöriga som driver Susanne Espling. Sedan hon var med och gjorde sin första sökning 2013 har Susanne Espling varit en hängiven medlem i Missing people. I dag är hon verksamhetsledare för organisationens lokalavdelning i Sjuhärad.

– Det är något inom mig som vill gå ut och så gärna hitta den försvunna personen, även om jag vet att det kan vara ett tragiskt slut, säger hon.

I sökandet efter försvunna personer finns risken att stöta på något riktigt obehagligt. Men det tänker hon inte så mycket på när de väl är ute och letar, då tar adrenalinet över.

– Man är så oerhört fokuserad. Ofta kommer sådant efteråt, men det finns alltid krishanterare runt.

Som verksamhetsledare lägger Susanne Espling i dag ner nästan en halvtidsvecka på det ideella arbetet inom organisationen. Det blir mycket tid, dygnet runt men hon har inte en tanke på att lägga av.

– Det finns en hel del att göra men jag fortsätter på. Man går ut och tänker "nu ska jag hitta någon", det är en underbar känsla.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista