Mattias Josefsson och Peter Rosholm
Foto: Jan-Åke Thorell och Markus Alfredsson/SR

Ulricehamn och Bollebygd fortsätter hoppas på järnvägsstationer

Kommunalråd: Vi har inte gett upp
1:39 min

Både Ulricehamn och Bollebygd fortsätter kampen för att få varsin järnvägsstation. I de båda kommunerna har man nu inlett diskussioner med andra kommuner för att kunna hitta lösningar.

Trots att besvikelsen inte hunnit lägga sig efter det negativa beskedet tidigare i veckan om att det inte är aktuellt med nya järnvägsstationer i Ulricehamn och Bollebygd så har de båda kommunerna redan kontaktat andra kommuner för att försöka lösningar. I Ulricehamns fall så började man att vända sig åt smålandshållet.

– Kommuner i Jönköping och region Jönköping och de är beredda att stötta ett stationsläge i Ulricehamn, säger Mattias Josefsson (S) kommunalråd.

Ulrichehamn ska också tala med Bollebygd, säger kommunalrådet där, Peter Rosholm. Men Bollebygd vänder sig också till andra för att se om det går att hitta lösningar för att inte bli utan de postiva effekterna man räknar med att Götalandsbanan skulle föra med sig, redan nu har de pratat med några av grannkommunerna.

– Vi har inte gett upp helt och hållet, säger Peter Rosholm (S) kommunalråd.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".