Tomas Johansson blir nytt kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande. Foto Västra Götalands regionen/Peter Wahlström, Wahlström Image & Design AB.
1 av 2
Tomas Johansson blir nytt kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande. Foto Västra Götalands regionen/Peter Wahlström, Wahlström Image & Design AB. Foto: Peter Wahlström
Marks kommun.
2 av 2
Marks kommun. Foto: Hanna Larsson/SR
MARK

Han tar över efter Margareta Lövgren

1:32 min

I går kväll beslutade moderaternas fullmäktigegrupp att det blir Tomas Johansson från Hyssna som tar över uppdraget som kommunstyrelsens ordförande.

– Det känns väldigt spännande och blir en stor utmaning att efterträda Margareta, hon har gjort ett fantastiskt jobb på den posten, säger Tomas Johansson.

Den 1 april lämnar Margareta Lövgren sitt uppdrag som ordförande i kommunstyrelsen efter fem och ett halvt år på posten. Igår kväll beslutade moderaternas fullmäktigegrupp att Tomas Johansson från Hyssna blir den som tar över uppdraget.

– Jag tror väldigt mycket på kommunen och kommunens möjligheter att utvecklas. Jag hoppas att vi ska få till en bra utveckling med bostäder och sånt som är väldigt aktuellt i kommunen, säger Tomas Johansson.

Vad har du för egenskaper som du tror är bra att ha som kommunalråd?

– Vi är ju sex partier som styr i kommunen och vi har minoritet i fullmäktige, så det gäller att man har en kompromissvilja och en vilja att komma överens. Jag tror att det är en bra egenskap att lyssna på andra, säger Tomas Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista