Semlor
1 av 2
Foto: Melissa Gustafsson/SR
Konditor Jörgen Werdelin bakar semlor.
2 av 2
Konditor Jörgen Werdelin bakar semlor. Foto: Melissa Gustafsson/SR
VÅRGÅRDA

Låt en semla va en semla!

Konditorn: Tårtsemla till flera göttegrisar
2:14 min

Fettisdagen är här då vi frossar i fastlagsbullen, semlan eller hetväggen som den kallas. Nu görs den i otaliga hybrider, vilket inte uppskattas av alla. 

P4 Sjuhärad tog sig till ett bageri i Vårgårda för att få tips på hur man gör den bästa semlan.

Idag kommer semlor i otaliga hybrider som semmelwrap, semmelsmoothie och varmkorv-semla. Konditorn Jörgen Werdelin uppskattar hellre den vanliga semlan:

– Låt en semla va en semla!

Han gör 500 semlor om dagen och är säker på hur en äkta semla ska vara för att smaka bäst:

– En bra semla består av en god färsk bulle, nyvispad grädde och semmelfyllning med rostade mandelbitar i för extra god smak och konsistens. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".