Sal 3 i Borås tingsrätt. F
1 av 4
Sal 3 i Borås tingsrätt. Foto: Markus Alfredsson/SR
Advokat Anders Roy
2 av 4
Den mordåtalades försvarsadvokat, Anders Roy. Foto: Camilla Walldán/SR
Borås tingsrätt. Foto: Maria Hansson
3 av 4
Borås tingsrätt. Foto: Maria Hansson
Polisavspärrningar på brottsplatsen
4 av 4
Mordet skedde på Getängens industriområde i Borås Foto: Petra Svedjevik/SR
GETÄNGSMORDET

Medåtalad oskyldig enligt advokaten

Tisdagen var andra dagen för rättegången om mordet på Kilsundsgatan i oktober förra året, när en 26-årig man bragtes om livet. 

En 20-årig man är misstänkt för mord, medan en 21-åring och en 25-åring är misstänkta för medhjälp till mord. De båda har pekat ut 20-åringen som skyldig till mordet. Samtliga är misstänkta för rån av en mobiltelefon. De är alla bekanta sedan tidigare.

Under tisdagen ägnades merparten av dagen åt förhör med 25-åringen. Han blev hårt pressad av åklagaren, försvarsadvokater och målsägarbiträdet. Han menar att han är helt oskyldig, och bara varit ett vittne till mordet. Han berättade att han blivit chockad och rädd när han såg hur 20-åringen tog fram en kniv och började hugga.

Något som ifrågasattes idag, var att 25-åringen, tillsammans med 21-åringen, efter de första huggen flydde, och började springa hem till den mordåtalades lägenhet.

– Den förklaringen som han lämnar idag, är att han har fått ett hot riktat mot sig, från 20-åringen, när han lämnar platsen. Och han har beskrivit att de vet var han bor, och då anser han det är bättre att han går till lägenheten. Där är han ju också tillsammans med 21-åringen, säger Anders Franksson, som försvarar 25-åringen. 

Hur kommer det gå för din klient, vad är till hans fördel?

– Min klient har inget förflutet i den här branschen, han är äldst av killarna, han har inget i brottsregistret alls - och han varit öppen och delaktig och assisterat polisen fram till idag.

Den mordåtalade 20-åringen ska förhöras på torsdag. Hans advokat Anders Roy menar att hans klient är syndabock i fallet:

– Det saknas teknisk bevisning, det räcker inte att två medtilltalade som har allt att vinna på att smutskasta honom. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".