Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
MARK

Socialchefen i Mark polisanmäler kritisk medborgare för hot

Uppdaterat onsdag 10 februari 2016 kl 14.45
Publicerat onsdag 10 februari 2016 kl 05.48
Tjärnlund: Man försöker tysta mig
1:23 min
Göran Tjärnlund säger att man försöker tysta honom.
1 av 2
Göran Tjärnlund säger att man försöker tysta honom. Foto: Sofia Kristiansen/P4 Sjuhärad

Socialchefen i Mark har polisanmält den ofta anlitade ombudet Göran Tjärnlund för hot mot tjänsteman. Själv menar Tjärnlund att man försöker tysta honom.

Göran Tjärnlund, som varit omud för en man som var ALS-sjuk, är en av många som riktat skarp kritik mot socialtjänstens arbete senaste tiden, och själv tror han polisanmälan är ett försök att tysta honom:

– Ett led i detta att man i förvaltningsledningen försöker tysta eller misstänkliggöra personer som är kritiska mot organisationen som den är idag, det har ju framgått att det är en organisation i förfall, säger Göran Tjärnlund.

Socialkontoret i Mark har fått utstå stark kritik den senaste tiden. Vi har tidigare berättat om en LSS-handläggning som tar för lång tid och att många av handläggarna flyr sina jobb inom kommunen. Och kritikerna har varit många.

Nu har socialchefen Bahman Alami polisanmält en av sina största kritiker, Göran Tjärnlund, för hot mot tjänsteman. Ett hot som påstås ska ha yttrats under ett möte där socialchefen själv inte var närvarande. 

– Anställda i förvaltningen, dem kan man ju för det mesta skrämma till tystnad, men vi som inte är anställda, där får man kanske ta till andra metoder och då kan man använda polisanmälningar, det har man gjort förut. Min uppfattning är att jag ska tystas eller misstänkliggöras så att mitt ord inte ska vara värt något, säger Göran Tjärnlund.

Kommunchefen Haleh Lindqvist vet om polisanmälan och var den som fick höra hotet , på ett möte med Tjärnlund. Hon berättade också för socialchefen Bahman Alami vad som sagts.

– Han har polisanmält för personlig del, inte som tjänsteman. Han tycker situationen är obehaglig, och det kan jag inte ta ifrån honom, säger Haleh Lindqvist.

P4 Sjuhärad har sökt Bahman Alami men utan att lyckats nå honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".