Ville tala med dotterns förövare - frias från olaga hot

En kväll berättade den tolvåriga dottern att hon utsatts för ett sexuellt övergrepp. Pappan åkte hem till den misstänkte förövaren, vad som sedan hände är oklart, men nu frias pappan från anklagelsen om olaga hot.

När pappan fick reda på att hans tolvåriga dotter utsatts för ett sexuellt övergrepp av en sextonårig pojke blev han upprörd och åkte hem till sextonåringens föräldrar. Vad han sa är oklart och den oklarheten gör nu att han frikänns av Borås tingsrätt från anklagelsen om olaga hot.

Pappan träffade nämligen bara sextonåringens mamma, sextonåringen själv smet ut genom bakdörren när han hörde att flickans pappan kommit. Sextonåringens mamma hävdar att den besökande mannen skrek och hotade att "döda hennes pedofilbarn". Pappan hävdar att han var lugn under besöket och stannade utanför tröskeln, i rätten säger han att han "inte ville dra på sig någon skit" eftersom han är fembarnsfar. 

Sextonåringens pappa var också hemma och hörde skriken från mannen, men stannade på övervåningen och kom inte till sin hustrus hjälp. Hans vittnesmål tar rätten därför inte allvarligt. 

Därmed står ord mot ord och den besökande pappan frikänns.
sextonåringen själv  fälldes i höstas i hovrätten för våldtäkt mot barn, bland annat mot pappans tolvåriga dotter, till ungdomsvård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".