Ellosflagga. Foto: P4 Sjuhärad.
Ellos vill göra ytterligare nedskärningar. Foto: P4 Sjuhärad.
BORÅS

Ellos vill säga upp ytterligare 50 anställda

Personalchef: En del handlar om kostnader
0:58 min

Ellos Group satsar på e-handel och vill minska personalstyrkan med 50 anställda. Det beskedet kom på onsdagsförmiddagen.

Det är omorganisationer och en omvandling till att bli en renodlad e-handelsaktör som ligger bakom nedskärningarna enligt företagsledningen som även hänvisar till alltför höga kostnader.

– Vi ser ju att konkurrensen runt omkring oss är mycket intensiv och det ställer ju krav på att vi har en flexibilitet på kostnadsdelen, säger personalchefen Johnny Eriksson.

Förhandlingar pågår med facket och de beräknas vara klara senast i mitten av mars.

Ellos, som varit ett flaggskepp bland Borås postorderföretag, har sålts i olika omgångar och gjort en rad nedskärningar senaste åren. Nuvarande ägaren är riskkapitalbolaget Nordic Capital med säte på ön Jersey.

Totalt har Ellos Group nu cirka 800 anställda, koncernen består av e-handelsplatserna Ellos, Jotex och Stayhard.

"Neddragningen är förstås ett tungt besked att komma med, men vi ska göra allt vi kan för att underlätta omställningen för de anställda som berörs. Tillsammans med Trygghetsrådet kommer Ellos Group att ge stöd till de som måste lämna koncernen", skriver företaget i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".