Affish för Grafiska Uttryck
Uställningen har premiär 11 februari Foto: Robin Salomonsson
BORÅS

En utställning med tryck

0:47 min

Borås konstmuseum har grävt fram både Picasso och Anders Zorn ur arkivet för sin kommande utställning Grafiska Uttryck. Och det är just tryckta verk som ligger på agendan.

Högtryck, lågtryck, etsningar och litografier. Det är några av de tekniker man kan se på Borås konstmuseum från och med 11 februari. Verken är plockade ur museets egna grafiksamling där flera av trycken sällan har ställts ut. Grafiska Uttryck, som utställning heter innehåller en och annan storkändis.

– Vi hittade två verk av Picasso och flera fina etsningar av Anders Zorn säger Johanna Holmström, intendent på Borås konstmuseum

En annan känd konstnär som visas upp är Pinocchioskaparen Jim Dine.

Utställningen består inte enbart av manliga konstnärer. Marja Ruta och Siri Derkert är två svenskor som är representerade. Att ge kvinnor plats på väggarna har varit en viktigt del i arbetet med Grafiska Uttryck säger Johanna Holmström:

– Det finns gott om kvinnor som gör grafik. Men konstsamlingarna består mestadels av manliga verk. 

Utställningen öppnar torsdagen den 11:e februari och håller på fram tills den 21 augusti.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista