Ragna Wei, konstnärlig ledare för Borås Stadsteater. Foto: Privat
Ragna Wei, konstnärlig ledare för Borås Stadsteater. Foto: Privat
BORÅS

Konstnärliga ledaren: God stämning på Borås Stadsteater

2:41 min

Hon fick ta över på Borås Stadsteater efter en turbulent tid. Ragna Wei är konstnärlig ledare och gillar klimatet på stadsteatern. 

– Jag har ju inte upplevt det som turbulent, jag slogs av den goda stämningen. Jag slogs av hur öppet och ljust det var, att det ligger ihop med biblioteket och konstmuseet, säger Ragna Wei. 

– Det är en trevlig ensemble, trevligt klimat. Jag förstår vad det handlar om, vad konflikterna berodde på. Kulturföreningen har gjort om den tjänst som jag har. Min upplevelse är inte att komma in i ett turbulent hus. 

Företrädaren lämnade i protest
Det var under hösten 2013 som dåvarande chefen för Borås Stadsteater Monika Wilderoth hoppade av under stort rabalder. Enligt Wilderoth var det omöjligt att samarbeta med Kulturnämnden i Borås. Sedan dess har chefstjänsten på stadsteatern gjorts om. 

– Jag är ju konstnärlig ledare och regissör, jag regisserar två projekt per år. Att även vara administrativ chef skulle aldrig gå, det intresserar inte mig heller, säger Ragna Wei. 

– Jag känner ju Monika Wilderoth som var chef här innan, vi kommer båda två från Malmö. 

Vad sa hon när du skulle till Borås?

– Hon sa att jag skulle bilda mig en egen uppfattning, säger Ragna Wei. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista