Anders Roy, den mordåtalade 20-åringens försvarsadvokat.
Anders Roy, den mordåtalade 20-åringens försvarsadvokat. Foto: Camilla Walldán
GETÄNGSMORDET

Försvarsadvokat: Mordåtalad oskyldig

1:06 min

Idag var tredje rättegångsdagen i fallet där en 26-åring bragdes om livet i ett industriområdet Getängen, i Borås. Idag förhördes den mordåtalade 20-årigen.

Anders Roy, den mordåtalades försvarare, tycker att det gått bra för hans klient i förhören.

– Jag tycker det har gått jättebra, han har varit trovärdig, tydlig och återhållsam.

Han är fåordig och verkar vilja berätta så lite som möjligt.

– Tvärtom tycker jag. Han berättar sin variant av vad som hänt den här kvällen. Det är hans berättelse, den är återhållsam - men det är hans personlighet. Han är fåordig.

Den mordåtalade 20-åringen menar att han åkt till Borås den aktuella dagen enbart för att gå på ett möte på frivården. Han förnekar att han varit på mordplatsen. De båda medåtalade, en 21-åring och 25-åring, misstänkta för medhjälp till mord, pekar dock ut honom som gärningsman. De ska alla tre ha varit i en lägenhet, på Norrby, tidigare under morddagen. Men enligt 20-åringen har han inte följt med de båda medåtalade, och 26-åringen, till industriområdet, senare på kvällen.

Något mordvapen har aldrig polisen funnit, och det finns över huvud taget ingen teknisk bevisning. Kammaråklagare Martin Ekelin tror att det kommer bli svårt att få reda på vad som var anledningen till att 26-åringen dödades.

– Han som jag menar är mördaren kommer aldrig berätta om det, och de andra personerna kan inte fullt ut förklara varför rånet leder till så brutalt våld, säger Martin Ekelin.

– Det som kommit fram om eventuella skulder och det som har med telefonen att göra, kan till viss del förklara hur rånet går till, och bakgrunden till det. Men varför man ska använda så brutalt övervåld mot offret med anledning av det, kan jag inte förstå, och där har vi inte fått all information än. Dessvärre tror jag inte vi kommer få det heller.

Den mordåtalades försvarare, Anders Roy, tror att hans klient har stor chans att frias från misstanke.

– Han har alla chanser. Du kan inte finna två personer i världen som har större intresse av att skjuta över skulden på min klient, än de här två som pekar ut honom, säger Anders Roy.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista