Äldre man i rullstol.
Äldre man i rullstol. Foto: Jessica Gow/TT.

Marks kommun polisanmäler fd tjänsteman

Kommunjuristen: En mängd oklarheter
1:08 min

Polisanmälan handlar om stora oklarheter kring kommunens kostnader för bostadsanpassning och som tjänstemannen ifråga ansvarat för.

I en oberoende rapport framkommer flera oklarheter kring kommunens kostnader för anpassning av bostäder till funktionshindrade och äldre.

Rapporten går långt tillbaka i tiden och visar bland annat att specialinredning beställts och sedan avbeställts men utan att kommunen har fått tillbaka pengarna och nu har kommunen alltså polisanmält den före detta tjänsteman som jobbat med det här.

– Det handlar om arbeten som betalats men som inte har blivit utförda åt oss, och saker som vi har fått betala dubbelt för, det är en mängd oklarheter och polisen måste få titta närmare på det här nu, säger Helena Blomqvist, som är jurist i Marks kommun.

Det handlar om miljoner 
Enligt Blomqvist har Marks kommun under flera års tid haft betydligt högre kostnader för bostadsanpassning än jämförbara kommuner. Marks kostnader har legat flera miljoner kronor högre än andra kommuner.

Helena Blomqvist kan dock inte slå fast att den före detta tjänstemannen har stoppat pengarna i egen ficka.

– Men det är alldeles för mycket och för stora summor för att vi bara ska kunna låta det här passera, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".