Bosse Johansson vill införa maskeringsförbud. Foto: Jan-Åke Thorell
Bosse Johansson vill införa maskeringsförbud. Foto: Jan-Åke Thorell

Swedbank: Brottsmisstankarna berör inte Sjuhärad

1:33 min

Nu kommenterar Swedbanks VD i Sjuhärad, Bosse Johansson, krisen inom Swedbank och han är förvånad över händelseförloppet.

I förra veckan sparkades Swedbanks vd Michael Wolf och ett par dagar senare framkom att han anmälts till Finansinspektionen eftersom banken identifierat transaktioner som "kan antas" utgöra brott.

– Det är en överraskande händelseutveckling, även om det inte berör oss här i Sjuhärad speciellt mycket, vi är ju en fristående sparbank, så är det klart att jag hoppas att det så snart som möjligt lugnar ner sig.

Bosse Johansson säger att de flesta känner till just det faktum att Swedbank Sjuhärad är en fristående sparkbank, och därför tror han att Sjuhäradsbornas förtroende inte har påverkats nämnvärt.

– Jag tror inte det påverkat vår bank här i Sjuhärad speciellt mycket, däremot tror jag banker generellt tar stryk av en sådan här sak.

Jobbar ni extra med att behålla förtroendet hos era kunder med tanke på vad som hänt?

– Nej, det är inget annorlunda vi behöver göra. Vi jobbar på som vanligt och är på tårna när det gäller kundarbetet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista