Bruce Springsteen med Patti Scialfa och Steve Van Zandt på en spelning i Pittsburgh
Bruce Springsteen med Patti Scialfa och Steve Van Zandt på en spelning i Pittsburgh Foto: Keith Srakocic

Springsteen till Ullevi i sommar

Det har spekulerats i veckor och nu är det klart: Bruce Springsteen och hans E Street Band kommer till Sverige och Göteborg i sommar.

Att Bruce Springsteen gillar Sverige är ingen nyhet: sammantaget har han spelat i Sverige 32 gånger. Och i sommar är det alltså dags igen när han ställer sig på Ullevis scen i Göteborg den 25 juni.
Senast Springsteen var i Sverige var 2013, då på Friends arena i Solna. Sommarens spelning blir hans nionde på just Ullevi.
"Vi ser fram emot att få uppleva Bruce Springsteen och hans E Street Band när de återintar Ullevi i Göteborg för ytterligare en klassisk konsert som kommer gå till historien", skriver arrangören Live Nation i ett pressmeddelande.
Jubileumsturné
Spelningen är en del av Springsteens "The river tour", som just nu pågår i USA och är hans första på två år. Turnén är en hyllning till det klassiska Springsteen-albumet "The river" som firar 35-årsjubileum i år, samt ett led i fjolårets släpp av Springsteen-boxen "The ties that bind: The river collection".
Sedan tidigare är det känt att turnén tar Bossen till flera andra europeiska städer, och på onsdagen blev det klart att han även spelar i Köpenhamn den 22 juni och i Oslo den 29 juni.
Biljetterna till konserten i Göteborg släpps den 25 februari. 

13 av Springsteens turnéer har gjort nedslag i Sverige, sammanlagt har han spelat här 32 gånger.
Första spelningen ägde rum i Konserthuset i Stockholm 1975, och den senaste på Friends Arena i Solna 2013.
Bossens mest besökta svenska arenor är Ullevi i Göteborg och Stadion i Stockholm, där han spelat 8 gånger vardera.


Sara Haldert/TT


20160217T102638+0100

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista