Hundinstruktören Charlotte Olsson
Hundinstruktören Charlotte Olsson Foto: Privat
HUNDAR

Nu i P4: Hon tränar hundar att utföra storverk

Hundinstruktören Charlotte Olsson brinner för att tränar assistanshundar.

Charlotte Olsson har jobbat med hundar professionellt sedan 2007. Hon är bland annat utbildad  klicker tränare, problemhundskonsult och assistanshundsinstruktör.

Charlotte berättar att hennes stora intresse ligger i hundens beteende, hur man skapar olika beteenden hos hunden och hur man ändrar dem.

– Jag fascineras av samspelet mellan djur och människa och därför är arbetet som assistanshundsinstruktör något alldeles extra, säger Charlotte. 

Chalotte olsson är den som tränat Frida bergströms hund Dexter. P4 Sjuhärad har tidigare berättat om labradoren Dexter som hjälper Frida när hon får epilepsianfall.

– Jag kom i kontakt med Frida genom en förening som heter Hjälpande tassar, de parar bland annat ihop instruktörer med assistans hundsekipage. Mia Bertram på hjälpande tassar ringde upp mig och fråga om jag ville träna Frida och Dexter. Jag sa ja, och på den vägen är det.  Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista