Sjukhuskorridor Foto: Lovisa Gelin, Sveriges Radio Östergötland.
Sjukhuskorridor Foto: Lovisa Gelin, Sveriges Radio Östergötland.

Läkare har samlat tolv års komptid

En 65-årig läkare och klinikchef i Västernorrlands landsting har samlat på sig ett sällan skådat kompberg.  Han kan vara borta från jobbet i tolv år med full lön, sammanlagt 25 miljoner kronor.

Klinikchefens månadslön, 178 000 kronor, innebär att landstinget är skyldig honom drygt 25 miljoner kronor, om de årliga lönehöjningarna inte räknas in, skriver TT.

Klinikchefen är patolog, och enligt Nina Fållbäck Svensson, förvaltningschef vid specialistvården i landstinget, råder det stor brist på patologer över hela landet, vilket är en orsak till att han har samlat på sig så mycket övertid.

- Under perioder har han tjänstgjort ensam och har haft jour i princip dygnet runt. Han har jobbat de här timmarna och har rätt till dem, säger hon till TT.

Hon säger att med de avtal som landstinget nu träffar med sin personal är det inte längre möjligt att samla på sig så här mycket övertid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista