Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
RADIOKOCKEN

Recept: Pestobakad lax med smakrik couscous

Publicerat fredag 19 februari 2016 kl 10.44
Recept på pestoöverbakad lax med smakrik couscous
Foto: Niclas Odengård/SR

Våren väntar runt hörnet, och som en påminnelse tipsar radiokock Ann Hansson om en fiskrätt: pestoöverbakad lax med fyllig couscous.

4 port

Laxen:

  • 4 bitar laxfilé
  • Salt & peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 5 msk pesto
  • 3 dl grädde

  1. Sätt ugnen på 175 °.
  2. Lägg laxen i en smord ugnsfast form och salta och peppra.
  3. Blanda peston med crème fraichen och fördela över laxbitarna.
  4. Slå grädden runt om laxen.
  5. Tillaga i ugnen ca 20 minuter. Innertemperaturen ska ligga på 50-55°

Couscous:

  • 4 dl couscous
  • 4 dl vatten
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 150 gr fetaost
  • 2 msk hackad basilika

  1. Häll couscousen i en skål.
  2. Koka upp vattnet, slå det över couscousen och rör om.
  3. Låt stå någon minut och rör om igen för att förhindra att det blir några klumpar.
  4. Låt couscousen stå i ca 5 minuter och hacka under tiden tomat, fetost och basilika. Blanda ner det hackade i couscousen.

Receptbanken: här finns mängder med smarriga recept.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".