Bengt-Ivar Skogström
Bengt-Ivar Skogström är ordförande i PRO:s samorganisation i Borås. Foto: Mikael Falk/SR
#ÄLDREUPPRORET

PRO:s ordförande: Det är misskött

Ordförande: Får rapporter varje dag om missförhållanden
1:28 min

Bengt-Ivar Skogström är ordförande i PRO:s samorganisation i Borås. Han är mycket kritisk till att fler och fler erbjuds hemtjänst i stället för äldreboende.

– Det är fruktansvärt att det fungerar så här, säger han.

Tidigare den här veckan har vi kunnat berätta om 91-åriga Ruth Johansson som inte fick plats på Ekekullens äldreboende, trots sin starka önskan om att få komma dit. I stället blev hon erbjuden mer hemtjänst.

– Jag tycker det är förvånande när det gäller fallet med Ruth. Ska man fylla 92 år och vill komma in på en vårdanläggning så ska man få göra det. Jag tycker hela situationen är misskött, säger Bengt-Ivar Skogström.

Han menar också att hemtjänsten är underbemannad.

– Det är snabbt in och ge dem en kartong med mat, och eventuellt ett blöjbyte. Det är inte värdigt. På ett äldreboende skulle de kunna få ett mycket bättre liv.

Det många som hör av sig till honom i rollen som ordförande för PRO:s samorganisation och har synpunkter om hur det fungerar med hemtjänsten.

– Vad kan jag göra? Jag är bunden till händer och fötter med det här. Jag kan gnälla lite på centrala rådet, men mycket mer är det inte.

Mikael Falk
mikael.falk@sverigesradio.se
033-177544


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".