Tommy Ky ordförande för LUF i Södra Älvsborg
Tommy Ky ordförande för LUF i Södra Älvsborg Foto: Privat

LUF: Tillåt incest och nekrofili

Tommy Ky: Lagen ska inte förbjuda sådant som är äckligt
1:33 min

Två kontroversiella förslag klubbades av Stockholms Liberala ungdomsförbund i helgen, bland annat att syskon ska kunna ha sex med varandra. Och det får stöd av Tommy Ky, LUF-ordförande i Södra Älvsborg.

– Jag tycker inte att lagen ska förbjuda saker, bara för att det anses äckligt, säger Tommy Ky till P4 Sjuhärad.

Liberalernas ungdomsförbund i Stockholm beslutade igår om två mycket kontroversiella förslag. Dels att två syskon ska kunna ha sex med varandra, om de är över 15 år och båda samtycker till det. Och även att man ska kunna göra det lagligt att låta andra ha sex med ens kropp efter sin död.

LUF i Södra Älvsborg har inte tagit ställning till förslagen ännu men Tommy Ky, som är ordförande för LUF i Södra Älvsborg, säger att han stödjer dem: 

– Svar ja, just för att jag är emot morallagar, samtidigt är jag inte själv för att ha incest med något syskon men jag vill inte förhindra andra från att ha det.

Men varför ska det vara tillåtet överhuvudtaget?

– Framför allt ska man inte moralisera över andras val, reaktionen är ju att det här är äckligt och inte normalt, det är kontroversiellt men det är också viktigt för oss ungdomar att kunna i vår ideologi och filosofi att utvecklas, sedan tror jag inte att jag kommer att driva den här frågan när jag blir äldre, det finns viktigare frågor, säger Tommy Ky.

Hur ser du på riskerna med att två syskon har sex med varandra, om det blir barn till exempel?

– Jo, just inavel är ett problem men oftast behöver det säkert inte leda till att det blir barn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".