Arkivbild. Folkvimmel.
Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT.

Ökande befolkning i Sjuhärad

Nya befolkningssiffror visar att Bollebygd var den kommun i Sjuhärads som ökade mest förra året. I Tranemo och Herrljunga blir invånarna däremot färre. 

Bollebygd ökade sin folkmängd med 1,7 procent vilket betyder 147 fler än året innan. Idag bor nära 8 800 personer i kommunen, enligt den senaste befolkningsstatistiken från Statistiska centralbyrån (SCB).

Minskar i några kommuner
Näst mest ökade invånarantalet i Borås och Svenljunga. Borås fick nära 1500 fler och Svenljunga ökade med 141 personer, vilket är en ökning på drygt en procent. I Marks kommun ökar invånarna med 19 personer.
I Herrljunga och Tranemo däremot minskade befolkningen med 20 till 30 personer i varje kommun.

Rekordökning i riket
Förra året ökade Sveriges befolkning mer än vanligt, mycket beroende på invandringen. Befolkningen ökade med 103 662 personer och var vid årets slut 9 851 017 personer.

Männen är nu flest
Kvinnorna har genom historien alltid varit fler än männen, men nu har männen blivit i majoritet. Det beror inte bara på att fler män invandrar utan också på att männens medellivslängd ökar snabbare än kvinnornas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista