Pistol och patroner
1 av 2
Polisen fann 5000 ecstasytabletter och en laddad pistol i en bil, parkerad i Borås. Foto: Polisen
Ecstasytabletter i plastpåsar.
2 av 2
Polisen fann 5000 ecstasytabletter och en laddad pistol i en bil, parkerad i Borås. Foto: Polisen
BORÅS

Hade 5000 ecstasytabletter och vapen i bilen

När polisen hittade knarket och vapnet i en bil bytte de ut dem mot attrapper och övervakade platsen med kamera. Mannen åtalas nu för flera brott. 

En 25-årig Boråsare åtalas på onsdagen bland annat för att ha haft 5000 tabletter ecstasy och en laddad pistol i en bil, parkerad i Borås. Polisen upptäckte narkotikan i december då de gjorde en hemlig husrannsakan i bilen och fann en ryggsäck med 1,3 kilo ecstasytabletter samt pistolen. Polisen bytte då ut ryggsäcken till en annan, och pistolen mot en attrapp. Därefter började de att kameraövervaka bilen, vilket ledde till de filmbevis man nu har emot honom.

Mannen greps i slutet av december, då man också fann en handgranat i hans lägenhet. Han åtalas därför också för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, något han erkänner. I övrigt förnekar han brott.
Enligt polisen finns uppgifter om att mannen anses ha en ledande ställning i en av de två grupper, som är i konflikt, och som ligger bakom de många våldsdåd, som varit i Borås.

Mannen åtalas nu alltså för grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista