Anton Jarlros Gry
Foto: Isabella Westberg/SR

Anton Jarlros Gry om sitt skådespeleri

3:33 min

Han kallar sig själv inte för skådespelare men har medverkat i flertalet filmer däribland "Det bor inga bögar i Bollebygd" vid sidan av vanliga jobbet. 


Anton Jarlros Gry, 26 år, från Rävlanda har skådespeleriet i familjen. Antons morfar är skådespelaren Alf Nilsson som spelat i Hem till byn och morbror är skådespelaren Johan Gry. Sedan barnsben har Anton haft skådespelardrömmar men på gymnasiet valde han sig att utbilda sig till kock.

– Morfar har alltid avrått mig att bli skådespelare, med glimten i ögat, säger Anton Jarlros Gry. 

Efter några år som kock till sjöss på ett lyxfartyg insåg han att det var dags att söka sig till scenskolan ändå. Men där kom han inte in. Trots det har Anton medverkat i en rad filmer som skådespelare och ibland har han fått rådet av regissörer att strunta i scenskolan. 

– Skit i scenskolan, du blir bara stöpt i en form.

Anton har medverkat i flera filmer däribland danska succéfilmen "Kvinnan i rummet". Nyligen kunde vi se honom på SVT som huvudrollsinnehavare i Mikael Bundsens kortfilm "Det bor inga bögar i Bollebygd". Trots det kallar Anton Jarlros Gry sig inte som skådespelare utan jobbar till vardags inom byggbranschen. Skådespeleriet gör han på fritiden och nu ska han spela in en ny film.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista