Stina Stoor
1 av 2
Stina Stoor Foto: Petter Trens/Borås Tidning
Stina Stoor vann BoråsTidnings debutantpris
2 av 2
Stina Stoor vann BoråsTidnings debutantpris Foto: Mikael Olmås/P4Sjuhärad

Stina Stoor får Borås Tidnings debutantpris

3:44 min

Det har varit ett framgångsrikt år för författaren Stina Stoor. Nu tilldelas hon Borås Tidnings debutantpris för sin novellsamling "Bli som folk" .

Stina Stoor var nominerad till Augustpriset 2015 och för bara några veckor sedan fick hon ta emot Katapultpriset.

"För egensinniga och nyskapande noveller med doft av Västerbotten och wunderbaum" får hon nu även Borås Tidnings debutantpris vars prissumma på 100 000 kronor är den största i Sverige för en skönlitterär debut.

I "Bli som folk" har Stina Stoor i nio noveller skildrat en rad karaktärer i Västerbotten där hon själv är född och uppvuxen.

-Jag har konfliktfyllda känslor inför Västerbottens inland och inför hela min uppväxt. Ett tag var det ren skam, sa Stina Stoor till TT i en intervju i somras.

Övriga nominerade till Borås Tidnings debutantpris var Theodor Hildeman Togner ("Ut), Gabriel Itkes-Sznap ("Tolvfingertal"), Linna Johansson ("Lollo") och Anna Westphalen ("Perfekt packad skit").

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista