Boråsare svårt skadad i Thailand

En 30-årig Boråsare skadades svårt i en trafikolycka i Thailand nyligen och nu kämpar hans familj för att få hem honom till Sverige.

Olyckan skedde i söndags på semesterön Koh Phangan i Thailand, 30-åringen från Borås körde omkull på en vespa efter att ha väjt för ett annat fordon. Han skadades allvarligt och läkarna gav honom till en början tio procents chans att överleva.

Mannens pappa säger till P4 Sjuhärad att eftersom sonens reseförsäkring gått ut påbörjades inga vårdgivande insatser förrän de själva bidragit med pengar. 30-åringen har sedan dess opererats för hjärnskador och i går sa läkarna att han har 30 till 40 procents chans att överleva.


Men vården är dyr, bara vården i respirator kostar 20 000 kronor per dygn, och familjen räknar med att det kommer kosta omkring en miljon för att få hem honom. En insamling har startat på facebook och där har man sedan igår samlat in närmare 250 000 kronor.


30-åringen transporteras under dagen till ett sjukhus närmare Bangkok.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista