Flera bilbränder nära Hulta Torg

I natt antändes flera bilar i  närheten av Hulta Torg i Borås. Vid det första tillfället, vid halvtretiden på natten, blev två bilar helt utbrända.

Det första larmet kom alltså vid halvtretiden i natt, på Fessingsgatan nära Hulta Torg brann två bilar - som blev helt utbrända.

Det andra tillfället var några timmar senare, vid femtiden, vid Trallingsgatan som ligger i närheten. Enligt räddningstjänsten och polisen hade någon tänt på en bil, och försökt tända på ytterligare två som stod nära.

– Vi ska se om vi kan säkra spår där vid det andra tillfället, de bilarna var inte alls så utbrända, säger Stefan Rudenwall, inre befäl vid polisen i Borås.

Även på flera andra håll i Västsverige har bilar satts i brand i natt, bland annat i Göteborg och Jönköping. Polisens presstalesman Stefan Fuxborg säger till GT att det har varit ovanligt många bilbränder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista