Gino Pettersson, discjockey i Borås
1 av 2
Gino Pettersson, arrangör av Orangeriets after work. Foto: Karin Ivarsson, P4 Sjuhärad
Leo kallar sig "partydvärg" och jobbar som dörrvakt. Foto: Niclas Odengård
2 av 2
Leo kallar sig "partydvärg" och jobbar som dörrvakt. Foto: Niclas Odengård
BORÅS

After work-arrangör besvarar kritiken

Arrangör: Han kallar sig själv partydvärg
1:14 min

Gino Pettersson, arrangören av den kritiserade after worken på Orangeriet, ger nu svar på kritiken.

Fredagens premiär av After Work i kommunens flaggskepp i Stadsparken, fick mycket uppmärksamhet då man hade nischat sig med en så kallad "partydvärg". Det här kritiserades bland annat av det kommunalrådet Tom Andersson (Mp). Men att Leo Krasniqi skulle ha utnyttjats för att dra uppmärksamhet till evenemanget tillbakavisas av arrangören Gino Pettersson.

– Hade jag eller teaterbron gått ut och sagt: Nu öppnar vi upp premiären, och dvärgen har kommit - eller något sådant, då förstår jag att människor kan ta illa vid sig, men vi har inte nämnt Leo någonstans.

Enligt Gino Pettersson är den enda som nämnt ordet partydvärg är Leo Krasniqi. Han arbetar som underhållare och går då själv under namnet Partydvärg. Han ska dock inte ha varit inhyrd under fredagen. 

–Han är där som en vän, och hjälper mig att jobba under kvällens gång.

Tom Andersson (Mp) ifrågasätter syftet med att ha en "partydvärg" på plats, men har inte varit i kontakt med Pettersson.

– Om Tom Andersson stör sig på det här, eller har frågor kring det, varför tar han inte det med de som driver teaterbron, eller varför tar han inte kontakt med mig?
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".